Stiati ca ...
Cum spalam eficient covoarele?

Etapa esentiala a curateniei generale, unde diferenta este data de materialul, marimea si culorile covoarelor din casa ta. Cea mai simpla si mai eficienta varianta este masina de spalat. Poti spala covorasele mici de baie sau de intrare in apartament si mochetele foarte flexibile. Foloseste un program special, cu temperatura scazuta si fara stoarcere.

Daca nu ai destui bani pentru a duce covorul la curatatorie, atunci poti incerca varianta clasica. Il iei in spate si il asterni cu incredere pe bara de covoare din fata blocului, il lovesti cu putere cu batatorul de covoare pana nu mai ramane niciun fir de praf. Aceasta varianta nu este cea mai sanatoasa pentru covorul tau si este cu atat mai putin recomandata in cazul covoarelor din lana. Poti recurge la ea cel mult de doua ori pe an.

Pentru inviorarea culorilor este recomandat sa speli covorul cu o solutie din apa si otetapa cu sare, sau pur si simplu sa il presari cu sare si sa il tii strans 24 de ore. Culorile vor aparea mult mai aprinse. 

Pentru curatarea dar si pentru improspatarea covorului, bunicii il bateau pe zapada. Covorul era pozitionat cu tesatura pe stratul de zapada si presat prin lovituri. Sarurile continute de zapada au un efect uimitor asupra culorilor. Daca vremea tine cu tine incearca aceasta varianta neconventionala.
 


Adaugat la data de : 10.05.2015

Modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Va rog sa le vedeti dureaza doar cateva minute. Te rog acceseaza aceste informatii pentru a putea folosi in continuare site-ul nostru.

Aflati:

Cum ne asiguram ca sunt protejate datele tale.

Cum utilizeaza site-ul nostru datele dumneavoastra personale.

Noile modificari la: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate si Politica de cookie-uri.