Stiati ca ...
Tips & Triks

Buretele de la bucătărie poate avea peste 134.000 de bacterii pe 2 cm pătraţi? Potrivit unui studiu realizat în 2007 de Hygiene Council, dacă sunt păstraţi mai mult timp decât ar trebui, se permite bacteriilor să se înmulţească. Pe acesta se pot găsi Salmonela, care poate cauza toxiinfecţii, şi Campylobacter, care poate provoca diaree şi dureri abdominale. Soluţia este să înlocuiţi buretele săptămânal sau puneţi-l în clor timp de 15 minute pentru a se curăţa.

 

Întotdeauna biroul de acasa este mai murdar decat cel de la serviciu? Un studiu realizat in 60 de birouri de acasa si in 90 de la serviciu, specialistii au identificat Staphylococcus Aureus in 15 birouri de acasa. Cele mai multe bacterii se gasesc pe tastatura, mouse, telefon si desktop.

 

Salteaua si pilotele furnizeaza hrana pentru acarieni? Acoperiti salteaua si pilota cu o patura impermeabila si spalati in mod regulat lenjeria cu apa fierbine pentru a distruge microbii.

 

Detergentul de vase este foarte util pentru curatarea petelor de pe covor (nu contine clor, dizolva foarte bine si nu decoloreaza)?

 

Albusul de ou, batut bine, in care inmoi o carpa de culoare alba te ajuta sa scapi de petele insistente de pe mocheta? Freaca pata cu carpa si clateste apoi cu apa curata.

 

Poti împrospăta culorile unui covor daca incerci sa indepartezi petele de pe el folosind o carpa albă? Petele de pe mocheta si covoare se curata imediat daca le stergi bine inainte sa se usuce?

 

Pentru a desprinde orice fel de hârtii, guma sau silicon, lipite pe orice suprafata de sticla, umezeste zona respectiva cu CocaCola?

 

Cafeaua este recomandata si pentru uz extern, impotriva mirosurilor neplacute lasate de usturoi, ceapa sau peste pe maini? Pentru aceasta, trebuie sa ne masam palmele cu zat de cafea, iar apoi pentru indepartarea zatului ne clatim.


Moliile fug daca in dulap, printre haine se pun cateva pachetele de frunze uscate de menta? Hainele vor capata si un miros discret de prospetime. Efectul este acelasi daca se pun si cateva pachetele cu coji de portocale.

 


Adaugat la data de : 27.05.2015

Modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Va rog sa le vedeti dureaza doar cateva minute. Te rog acceseaza aceste informatii pentru a putea folosi in continuare site-ul nostru.

Aflati:

Cum ne asiguram ca sunt protejate datele tale.

Cum utilizeaza site-ul nostru datele dumneavoastra personale.

Noile modificari la: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate si Politica de cookie-uri.